Αδελφοποίηση του 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου

με το Geschwister-Scholl-Gesamtschule στην πόλη Detmold της Γερμανίας

Σε ιδιαίτερα φιλόξενο κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαϊου 2016 η αδελφοποίηση του 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου με το Geschwister-Scholl-Gesamtschule στην πόλη Detmold της Γερμανίας.

Οι διευθυντές των σχολείων, Δρ Γιώργος Αρβανιτίδης και Christoph Trappe, παρουσία των Δημάρχων Αστερίου Γκαβότση και Reiner Heller, καθώς και αντιπροσωπειών της διοίκησης των δυο πόλεων, υπέγραψαν το σύμφωνο συνεργασίας στο Δημαρχιακό μέγαρο του Detmold.

Η συμφωνία στο πλαίσιο της ελληνογερμανικής φιλίας για περαιτέρω συνεργασία περιλαμβάνει ανταλλαγές μαθητών και εκπαιδευτικών, φιλοξενία και μαθήματα γερμανικών, διαμονή και απασχόληση σε πρακτική άσκηση, διδασκαλία γλωσσών στο Detmold, διδασκαλία στην ελληνική μητρική γλώσσα σε σχολεία στο Delmold, στήριξη της αδελφοποίησης σχολείων με διαδικτυακή επικοινωνία, σύμπραξη σε πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δράσεις.

Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου Δρ Γιώργος Αρβαντίδης επισκέφθηκε δομές εκπαίδευσης και πολιτισμού της περιοχής και συνομίλησε με παράγοντες της τοπικής κοινωνίας για θέματα που αφορούν τα δυο σχολεία.

Η κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν στην ανάπτυξη αυτής της συνεργασίας πιστεύοντας στην κοινή πορεία των λαών για πρόοδο και ευημερία.

Το σύμφωνο συνεργασίας: