ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

μέσω της Αγγλικής Γλώσσας

των τμημάτων της Β' Γυμνασίου με τίτλο

Postcard Exchange

"Ανταλλαγή Καρτών"

Η αγάπη για την αγγλική γλώσσα... η επιθυμία για το διαφορετικό... η προθυμία για συνεργασία... η χαρά της δημιουργίας... η αγωνία της προσμονής... ο ανιδιοτελής ενθουσιασμός... μια ιδέα... ένα ερέθισμα... μια απρόσμενη πρόσκληση... και το γλυκό έδεσε!

Στα μέσα του Φλεβάρη του 2016, ορμώμενη από όλα τα παραπάνω απαραίτητα συστατικά μιας πετυχημένης δράσης πήρα την πρωτοβουλία να αποδεχθώ την πρόσκληση της Annalis Moris εκπαιδευτικού του Varendonck College στην Ολλανδία, εμπνεύστριας και διοργανώτριας του προγράμματος, να συμμετέχει το σχολείο μας και συγκεκριμένα και τα πέντε τμήματα της Β' Γυμνασίου σε μια δράση ανταλλαγής πληροφοριών μέσω καρτών και γραμμάτων ανάμεσα σε χώρες από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, κάθε τμήμα συμμετείχε σε μια ομάδα 10 χωρών, από τις οποίες διαλέξαμε τις πέντε προκειμένου να συμμετέχουν όλα τα παιδιά στην δράση.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου δούλεψαν με περίσσιο μεράκι και χαρά δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, τόσο μέσα από τη δημιουργικότητά τους όσο και από το υψηλό επίπεδο της χρήσης της γλώσσας προκειμένου να εντυπωσιάσουν τους συνομηλίκους τους σε άλλες χώρες με σκοπό να τους ενημερώσουν για την εκπαίδευση και την χώρα μας αλλά και την ελληνική κουλτούρα. Ανταμείφθηκαν με το παραπάνω αφού υπήρξε άμεση ανταπόκριση από 15 χώρες στο σύνολο που μας έστειλαν τις δικές τους δημιουργίες τις οποίες και εκθέτουμε στο ισόγειο του σχολείου.

Τέλος, οι εργασίες αυτές αποτελούν το έναυσμα για την απαρχή μιας νέας φιλίας που ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσει και την επόμενη σχολική χρονιά μέσω της τεχνολογίας αυτή τη φορά.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές και τις μαθήτριες που με τόση όρεξη συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια.

Νάνσυ Γκιοτλή

Εκπαιδευτικός Αγγλικής φιλολογίας Μ.Α.