ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

 

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

«Ζω με Υγιεινή και Ασφάλεια στο σχολείο και στο σπίτι»

 

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: 1) Γεώργιος Αρβανιτίδης, Γεωπόνος, συντονιστής  2) Ηλίας Αρβανίτης, Χημικός, 3) Κων/νος Παπαδάκης, Φυσικός, 4) Άννα Μιχαηλίδου, Πληροφορικός.

 

Γενικός στόχος:

Η πρόληψη των ατυχημάτων στο σπίτι και σε άλλους εσωτερικούς χώρους.

 

Συμπέρασμα:

Είναι αναγκαίο να εξασφαλιστούν συνθήκες ασφαλούς, υγιεινής και ευχάριστης διαβίωσης καθώς και η προστασία της ιδιωτικής ζωής, ώστε να αποτρέπεται κάθε κίνδυνος και απειλή για την υγεία.

 

Συμμετοχή σε πρόγραμμα ενίσχυσης πρωτοβουλιών σε θέματα Αγωγής Υγείας:

Το 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου συμμετείχε με το Γυμνάσιο Αρέθουσας, το 1ο Γυμνάσιο Χαλκηδόνας, το 1ο Γυμνάσιο Κουφαλίων, το 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης και το Εσπερινό ΕΠΑΛ Σαυρούπολης, στο πρόγραμμα με τίτλο "Διαχείριση Κινδύνου - Προστατεύω τον Εαυτό μου", υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

«Οι μαθητές καταγράφουν τα τρόφιμα
που καταναλώνουν και εκπαιδεύονται στην επιλογή
υγιεινών διατροφικών προτύπων»  

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: 1) Γεώργιος Αρβανιτίδης, Γεωπόνος, συντονιστής, 2) Ευγενία Μπάτζιου, Γεωλόγος, 3) Άννα Μιχαηλίδου, Πληροφορικός, 4) Μυρσίνη Καρβουνάρη, Οικιακής Οικονομίας. 

Γενικός στόχος:

Με γνώμονα την αειφορική διαχείριση της υγείας των μαθητών κρίνεται σκόπιμο να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε σχέση με την ορθή επιλογή στη διατροφή τους.

Για να οδηγηθούν οι μαθητές στο αποτέλεσμα του στόχου που τίθεται, προτείνονται ενέργειες προβληματισμού, κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης των μαθητών που υλοποιήθηκαν με διαλέξεις, συζητήσεις και προβολές σχετικών ταινιών.

Φωτογραφίες από την εργασία στην τάξη:

 

Στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας με τίτλο «Υγιεινή και Ασφάλεια στο Σχολικό Περιβάλλον» και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οι μαθητές καταγράφουν τα τρόφιμα που καταναλώνουν και εκπαιδεύονται στην επιλογή διατροφικών προτύπων»  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας Βόλου στις 27 και 28 Απριλίου 2007.

 

Φωτογραφίες από την επίσκεψη στη Μακρινίτσα
των Ομάδων Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:

 

 

 

 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα

«Η Ροτόντα, ένα μνημείο με διαχρονικότητα»

Συμμετέχων εκπαιδευτικός: Ευστράτιος Χατζηαθανασίου, Θεολόγος, συντονιστής.

Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Ροτόντα, ένα μνημείο με διαχρονικότητα», πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Ροτόντα - Αψίδα Γαλερίου και στο Θερινό Ανάκτορο του Γαλερίου. Συμμετείχε το τμήμα Γ2 και η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2007.

Πολιτιστικό Πρόγραμμα

«Η πόλη στη Ζωγραφική και στη Λογοτεχνία»

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: 1) Ελένη Τζέκου, Καλλιτεχνικών, συντονίστρια, 2) Ευαγγελή Βλάχου, Φιλόλογος, 3) Στυλιανή Σιγουρτζίδου, Φιλόλογος. 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα

«Προετοιμασία Καλλιτεχνικών Αγώνων»

Συμμετέχουσα εκπαιδεύτρια: Ελένη Τζέκου, Καλλιτεχνικών, συντονίστρια