ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

 

07  Μαΐου 2008

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας - «Ικέτιδες»

 

Στα πλαίσια της πολιτιστικής διάστασης της εκπαίδευσης και της Μαθητικής εβδομάδας Καλλιτεχνικής Έκφρασης, πραγματοποιήθηκε παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης Ικέτιδες, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

 

06  Μαΐου 2008

Ιερά Μονή Γρηγορίου στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης

     Στα πλαίσια του Έργου: «Ευαισθητοποίηση Εκπαιδευτικών και Παρεμβατικά Προγράμματα για την προώθηση της ισότητας των Φύλων» που αποτελεί συμπληρωματική δράση της θεματικής ενότητας: «Η Γυναίκα σε θέση ευθύνης και προσφοράς στην εκκλησία και την οικογένεια» πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των τμημάτων Α3 και Β2, στην Ιερά Μονή Γρηγορίου στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης. Την επίσκεψη οργάνωσε η θεολόγος, κ. Περσεφόνη Λιάπη.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Δείτε την παρουσίαση του προγράμματος.

 

 

11  Μαρτίου 2008

113 πτέρυγα μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας

 

      Στα πλαίσια του ΣΕΠ, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Γ? Τάξης, στην 113 πτέρυγα μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. Την επίσκεψη οργάνωσε η καθηγήτρια γαλλικών κ. Ελένη Κομπατσιάρη, που ήταν και υπεύθυνη ΣΕΠ.

29  Φεβρουαρίου 2008

Βόλος - Χώρος Ανακατασκευής της Πεντηκοπόρου Αργούς

 

     Στα πλαίσια των σχολικών δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βόλο, με σκοπό την ξενάγηση στο χώρο ανακατασκευής της  Πεντηκοπόρου Αργούς. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από υπεύθυνους στο χώρο της επίσκεψης, όπου έγινε αρχαιολογική ? ιστορική ενημέρωση για τον τρόπο ναυπήγησης της Αργούς, για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και το ταξίδι που πραγματοποιήθηκε από το Βόλο στην αρχαία Κολχίδα.

 

Φωτογραφίες της σύγχρονης Αργούς

 

 

 

21  Φεβρουαρίου 2008

Έκθεση του ΚΕΔΑΚ κειμηλίων για το Άγιο Όρος

 

     Επίσκεψη των τμημάτων Γ1 και Γ2 στην έκθεση του ΚΕΔΑΚ κειμηλίων για το «Άγιο Όρος». Τις παραπάνω επισκέψεις οργάνωσε ο θεολόγος κ. Ευστράτιος Χατζηαθανασίου.

 

19  Φεβρουαρίου 2008

Ιερά Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Πανόραμα και
στην Ορθόδοξη Αδελφότητα «Χριστιανική Ελπίς» στο Φίλυρο

 

    Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών, πραγματοποιήθηκε: α) επίσκεψη των τμημάτων Γ3 και Γ4, στην Ιερά Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Πανόραμα και στην Ορθόδοξη Αδελφότητα «Χριστιανική Ελπίς» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης. Η δραστηριότητα αυτή είχε σκοπό τη βιωματική προσέγγιση του μαθήματος. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν από υπεύθυνα πρόσωπα για το σκοπό, τη δράση και τους στόχους των Μοναστηριών διαχρονικά και στην κοινωνία σήμερα.

 

 

19  Δεκεμβρίου 2007

Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο

 

     Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη για τους μαθητές των τμημάτων Α2 και Α3, στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε κοινωνικά θέματα και στον εθελοντισμό. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το έργο που επιτελείται στο Ε.Π.Χ., ξεναγήθηκαν στους χώρους του και προσέφεραν δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνταν εκεί. Την επίσκεψη οργάνωσε  η θεολόγος, κ. Περσεφόνη Λιάπη.

 

 

 

07  Δεκεμβρίου 2007

1η Βιολογική γιορτή που διοργάνωσε το δίκτυο Βιολογικών προϊόντων του Σ.Β.Ε. στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ

 

     Στα πλαίσια των μαθημάτων Βιολογίας και Οικιακής Οικονομίας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη για το τμήμα Β1 στην «1η Βιολογική γιορτή που διοργάνωσε το δίκτυο Βιολογικών προϊόντων του Σ.Β.Ε. στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ», με σκοπό την ποιοτική διατροφή, την προστασία του περιβάλλοντος και το βιολογικό τρόπο παραγωγής προϊόντων. Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση με θέμα: «Οι μαθητές γνωρίζουν τα βιολογικά προϊόντα». Οργανωτής της επίσκεψης ήταν ο γεωπόνος, κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης.

 

06  Δεκεμβρίου 2007

3ο ΤΕΕ-ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

 

      Στα πλαίσια του ΣΕΠ  η Γ' Τάξη πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο 3ο ΤΕΕ-ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Την επίσκεψη οργάνωσε η καθηγήτρια γαλλικών κ. Ελένη Κομπατσιάρη, που ήταν και υπεύθυνη ΣΕΠ.

 

30  Νοεμβρίου 2007

Παρακολούθηση του Μιούζικαλ «ΑΝΝΙΕ»

Στα πλαίσια ανάδειξης της πολιτιστικής διάστασης της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης ? Μιούζικαλ «ΑΝΝΙΕ».

Στη Νέα Υόρκη του 1930, η γραμματέας ενός πολυεκατομμυριούχου, επιλέγει ένα ορφανό κορίτσι για να το φιλοξενήσει στην έπαυλη του εργοδότη της. Η μικρή Άννυ θα αρχίσει να ζει παραμυθένια, αλλά η ευτυχία της θα κινδυνεύσει από την ιδιοκτήτρια του ορφανοτροφείου και το ρέμπελο αδελφό της.

 

Υπεύθυνοι Πολιτιστικών Θεμάτων για το Σχολικό Έτος 2007-2008,
ορίστηκαν οι φιλόλογοι κ. Σάββας Φράγκος και κ. Αικατερίνη Κάλλη.