ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

06 Μαΐου 2009

Εκπαιδευτήριο ΕΠΛΣ/ΙΕΚ Μακεδονία

Στα πλαίσια του ΣΕΠ πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της Γ? Τάξης στο Εκπαιδευτήριο ΕΠΛΣ/ΙΕΚ Μακεδονία του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που εδρεύει στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ στην Περαία Θεσσαλονίκης, Την επίσκεψη οργάνωσε η καθηγήτρια γαλλικών κ. Ελένη Κομπατσιάρη, που ήταν και υπεύθυνη ΣΕΠ.

27 Μαρτίου 2009

Αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στην οποία συμμετείχε η Α' Τάξη, στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο. Οργανωτής της επίσκεψης ήταν ο φιλόλογος κ. Σάββας Φράγκος.

Μερικά από τα εκθέματα του Μουσείου της Βεργίνας. 

 

25 Ιανουαρίου 2009

Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»

Θέατρο της «Μονής Λαζαριστών»

Στα πλαίσια του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη, για τις τάξεις Α' και Β', με σκοπό την  παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου στο θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη» ενώ η Γ' τάξη παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Ελένη» στο θέατρο της «Μονής Λαζαριστών».

13 Ιανουαρίου 2009

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των τμημάτων Α2 και Α4 στην έκθεση «Ελλάδα και Τεχνολογία: μια διαχρονική προσέγγιση», στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ. Οργανωτής της επίσκεψης ήταν ο γεωπόνος κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης.

Ένα από τα εκθέματα της έκθεσης ήταν και

αντίγραφο του μηχανισμού των Αντικυθήρων.

 

18 Δεκεμβρίου 2008

ΟΑΕΔ

Στα πλαίσια του ΣΕΠ, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της Γ' Τάξης στον ΟΑΕΔ. Την επίσκεψη οργάνωσε η καθηγήτρια γαλλικών κ. Ελένη Κομπατσιάρη, που ήταν και υπεύθυνη ΣΕΠ.

22 Δεκεμβρίου 2008

Κινηματογραφική ταινία  «El Greco»

Στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη με σκοπό την παρακολούθηση της κινηματογραφικής ταινίας «El Greco» στα Ster Cinemas Θεσσαλονίκης. Οργανωτής της επίσκεψης ήταν ο φιλόλογος κ. Σάββας Φράγκος.

El Greco (στα ελληνικά Ελ Γκρέκο), είναι ο τίτλος μίας ελληνικής κινηματογραφικής ιστορικής ταινίας διεθνούς παραγωγής, του 2007, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, και σενάριο Τζάκι Παβλένκο, και Γιάννη Σμαραγδή, με πρωταγωνιστές τους Νικ Άσντον, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Λάκη Λαζόπουλο, Δήμητρα Ματσούκα, Λάγια Μαρούλ και Σωτήρη Μουστάκα.

 

03 Οκτωβρίου 2008

«Infosystem Έκθεση Πληροφορικής Τεχνολογιών και ψηφιακής τεχνολογίας»

Στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Γ' Τάξης, στη ΔΕΘ «Infosystem Έκθεση Πληροφορικής Τεχνολογιών και ψηφιακής τεχνολογίας». Οργανωτής της επίσκεψης ήταν ο πληροφορικός, κ. Αναστάσιος Καπάτος.

Υπεύθυνοι Πολιτιστικών Θεμάτων για το Σχολικό Έτος 2008-2009,
ορίστηκαν οι φιλόλογοι κ. Σάββας Φράγκος και κ. Αικατερίνη Κάλλη.