ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  

«Οι μαθητές μεταφέρουν παραστάσεις
από τη φύση στην αυλή του σχολείου. Φάση Ι»

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: 1) Γεώργιος Αρβανιτίδης, Γεωπόνος, συντονιστής. 2) Άννα Μιχαηλίδου, Πληροφορικός, 3) Περσεφόνη Λιάπη, Θεολόγος, 4) Κωνσταντίνα Βλάχου, Καλλιτεχνικών 5) Μυρσίνη Καρβουνάρη, Οικιακής Οικονομίας.

Γενικός στόχος:

Το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι μας. Η αυλή του σχολείου είναι το μπαλκόνι μας, οι γλάστρες μας, ο κήπος μας. Δημιουργούμε συνθήκες χαράς και ξενοιασιάς στο ανθρωπογενές περιβάλλον. Ζούμε καθημερινά με ποιότητα.

Οι μαθητές οδηγήθηκαν  στο αποτέλεσμα του στόχου, με ενέργειες προβληματισμού, κινητοποίησης, ευαισθητοποίησης και δράσης που υλοποιήθηκαν με διαλέξεις, συζητήσεις, προβολές σχετικών ταινιών και εφαρμογή στο περιβάλλον του σχολείου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

 

Φωτογραφίες από την εργασία στην τάξη:

 

 

 

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  

«Αρωματικά Φυτά του τόπου μας»

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: 1) Ευγενία Μπάτζιου, Γεωλόγος, συντονίστρια, 2) Ευαγγελή Βλάχου, Φιλόλογος, 3) Κωνσταντίνα Βλάχου, Καλλιτεχνικών 4)  Ηλίας Αρβανίτης, Χημικός.

Στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τίτλο «Αρωματικά Φυτά του τόπου μας», πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Βερτίσκου, στις 19 Ιανουαρίου 2009. Οι συμμετέχοντες μαθητές έλαβαν μέρος σε δραστηριότητα στο χώρο του ΚΠΕ καθώς και στο παρακείμενο δάσος.

Στα πλαίσια των περιβαλλοντικών προγραμμάτων «Οι μαθητές μεταφέρουν παραστάσεις από τη φύση στην αυλή του σχολείου. Φάση Ι» και «Αρωματικά φυτά του τόπου μας», πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στα Ιωάννινα - Ζαγοροχώρια από τις 26-28 Απριλίου 2009.

Η επίσκεψη περιλάμβανε:

Άφιξη στο Μέτσοβο, περιήγηση στο παραδοσιακό χωριό και επίσκεψη στο αρχοντικό Αβέρωφ.

Επίσκεψη στο σπήλαιο του Περάματος (Ιωάννινα) και ξενάγηση.

Επίσκεψη στα Ζαγοροχώρια, στο χωριό Κουκούλι και ξενάγηση στο μουσείο Βοτάνων.

Επίσκεψη στο χωριό Μονοδένδρι, παρατήρηση της χαράδρας του Βίκου και του ποταμού Βοϊδομάτη - Αώου.

Επίσκεψη στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Μπουραζανίου. Συμμετοχή σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα με περιήγηση - ξενάγηση που έγινε με λεωφορείο μέσα σε δασική περιοχή έκτασης 200 στρεμμάτων και παρατήρηση των άγριων ζώων που ζουν εκεί (ελάφια, ζαρκάδια, κ.ά.).

Επίσκεψη στο μουσείο φυσικής ιστορίας «Μπουραζάνι».

Επίσκεψη στη λίμνη των Ιωαννίνων. Επίσκεψη και ξενάγηση στο σπίτι του Αλή Πασά και στο παρακείμενο εκκλησάκι. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού.

Επίσκεψη στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων «Βρέλλη».

 

Φωτογραφίες: