ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

17 Απριλίου 2013

1ο ΣΕΚ Σταυρούπολης,

Στα πλαίσια του μαθήματος του ΣΕΠ, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη 28 μαθητών της Γ' τάξης, στο 1° ΣΕΚ Σταυρούπολης, με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία των εργαστηρίων του σχολικού συγκροτήματος. Την επίσκεψη οργάνωσε ο κοινωνιολόγος κ. Βασίλειος Πολίτης, υπεύθυνος ΣΕΠ.

14 Μαρτίου 2013

Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου

Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Γ' τάξης, στο Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Οργανώτρια της επίσκεψης ήταν η θεολόγος κ. Περσεφόνη Λιάπη.

Ιερά μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης

 

Η γυναικεία Ιερά Μονή (ή Ιερό Ησυχαστήριο) είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, ενώ είναι στο πανελλήνιο γνωστή γιατί υπάρχει σ' αυτήν, δίπλα στο Καθολικό, ο τάφος του μακαριστού Γέροντα Παϊσίου του Αγιορείτου.

Οι μοναχές του μοναστηριού της Σουρωτής είχαν πνευματικό καθοδηγητή τους τον Γέροντα Παΐσιο. Ο Γέροντας Παϊσιος κοιμήθηκε στις 12 Ιουλίου 1994. Έκτοτε, κάθε χρόνο στις 11 προς 12 Ιουλίου, στην επέτειο κοιμήσεως του Γέροντος, τελείται αγρυπνία στη μονή με συμμετοχή χιλιάδων πιστών από όλη την Ελλάδα, ακόμα και το εξωτερικό. Περισσότερα...

 

 21 Φεβρουαρίου 2013 & 25 Φεβρουαρίου 2013

Βιομηχανία Γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ

Μοναστήρι Αγίου Γρηγορίου Παλαμά

Στα πλαίσια των μαθημάτων Πληροφορικής και Τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε διδακτική  επίσκεψη της Β? τάξης, στη Βιομηχανία Επεξεργασίας Γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη συμμετοχή των μαθητών σε επιμορφωτικό πρόγραμμα σχετικό με τη λειτουργία της βιομηχανίας και την υγιεινή διατροφή. Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το μοναστήρι Αγίου Γρηγορίου Παλαμά στα Κουφάλια. Οργανώτρια της επίσκεψης ήταν η πληροφορικός κ. Άννα Μιχαηλίδου.

Η ίδια επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και για τη Γ' Τάξη στα πλαίσια του μαθήματος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ).

 18 Δεκεμβρίου 2012

Βίλλα Καπαντζή

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Α3 και Α4, στη Βίλλα Καπαντζή με σκοπό την ξενάγηση στη θεματική έκθεση με θέμα: «Η Δύση της Ανατολής.  Ο αιώνας που διαμόρφωσε τη Θεσσαλονίκη.» Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύντομη επίσκεψη στο θεματικό πάρκο Νερού. Οργανωτής της επίσκεψης ήταν ο φιλόλογος κ. Σάββας Φράγκος.

Η ιστορία του κτηρίου

 

Το 1912, μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, στο κτίριο εγκαταστάθηκε ο πρίγκιπας Νικόλαος, ο πρώτος στρατιωτικός διοικητής της πόλης. Το 1917, η Βίλα Καπαντζή γνώρισε την πιο δοξασμένη της περίοδο, αφού εγκαταστάθηκε σ' αυτήν ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, επικεφαλής Προσωρινής (επαναστατικής) Κυβέρνησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε μια περίοδο κρίσιμη για την Ελλάδα. Περισσότερα...

 

 29 Νοεμβρίου 2012

Αίθουσα εκδηλώσεων «Παύλος Μελάς» - Παλαιόκαστρο

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της Α', Β' και Γ' τάξης  στην αίθουσα εκδηλώσεων «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο, με σκοπό την παρακολούθηση εκπαιδευτικής παράστασης, με τίτλο «Με όχημα τη μουσική ταξιδεύουμε στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα». Οργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο μουσικός κ.  Χρήστος Ξανθός.

Φωτογραφίες από την παράσταση:

 

 24 Οκτωβρίου 2012

Πολεμικό και Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Πολεμικό και Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης. με σκοπό την παρακολούθηση των αντίστοιχων θεματικών εκθέσεων των σχετικών με την Ιστορία της Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν όλες οι τάξεις του σχολείου. Η επίσκεψη οργανώθηκε από τους φιλολόγους κ. Σάββα Φράγκο και κ. Αικατερίνη Κάλλη.

 

Υπεύθυνοι Πολιτιστικών Θεμάτων για το Σχολικό Έτος 2012-2013,
ορίστηκαν οι φιλόλογοι κ. Σάββας Φράγκος και κ. Αικατερίνη Κάλλη.