ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

 24 Οκτωβρίου 2012

Πολεμικό και Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Πολεμικό και Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης. με σκοπό την παρακολούθηση των αντίστοιχων θεματικών εκθέσεων των σχετικών με την Ιστορία της Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν όλες οι τάξεις του σχολείου. Η επίσκεψη οργανώθηκε από τους φιλολόγους κ. Σάββα Φράγκο και κ. Αικατερίνη Κάλλη.

 

 29 Νοεμβρίου 2012

Αίθουσα εκδηλώσεων «Παύλος Μελάς» - Παλαιόκαστρο

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της Α', Β' και Γ' τάξης  στην αίθουσα εκδηλώσεων «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο, με σκοπό την παρακολούθηση εκπαιδευτικής παράστασης, με τίτλο «Με όχημα τη μουσική ταξιδεύουμε στην αρχαία και νεότερη Ελλάδα». Οργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο μουσικός κ.  Χρήστος Ξανθός.

Φωτογραφίες από την παράσταση:

 

 18 Δεκεμβρίου 2012

Βίλλα Καπαντζή

Στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Α3 και Α4, στη Βίλλα Καπαντζή με σκοπό την ξενάγηση στη θεματική έκθεση με θέμα: «Η Δύση της Ανατολής.  Ο αιώνας που διαμόρφωσε τη Θεσσαλονίκη.» Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύντομη επίσκεψη στο θεματικό πάρκο Νερού. Οργανωτής της επίσκεψης ήταν ο φιλόλογος κ. Σάββας Φράγκος.

Η ιστορία του κτηρίου

 

Το 1912, μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, στο κτίριο εγκαταστάθηκε ο πρίγκιπας Νικόλαος, ο πρώτος στρατιωτικός διοικητής της πόλης. Το 1917, η Βίλα Καπαντζή γνώρισε την πιο δοξασμένη της περίοδο, αφού εγκαταστάθηκε σ' αυτήν ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, επικεφαλής Προσωρινής (επαναστατικής) Κυβέρνησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε μια περίοδο κρίσιμη για την Ελλάδα. Περισσότερα...