ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

«Εκθέσεις Τεχνολογίας και Καλλιτεχνικών»

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς διοργανώθηκαν Εκθέσεις Τεχνολογίας και Καλλιτεχνικών υπό την επίβλεψη του Πολιτικού Μηχανικού κ. Χρήστου Κοζαλάκη και της καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Κωνσταντίνας Βλάχου. Οι επισκέπτες της έκθεσης βαθμολόγησαν τα έργα και στους νικητές απονεμήθηκε ειδικός τίτλος - βραβείο. Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά από τα εκθέματα.

Φωτογραφίες - Έκθεση Τεχνολογίας:

 

 

 

Φωτογραφίες - Έκθεση Καλλιτεχνικών:

 

 

 

28 Απριλίου 2013

«ActionAid- Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση»

 

 Όλα τα παιδιά χρειάζονται δασκάλους

 

4 Απριλίου 2013

«Αναπαραγωγική Υγεία  - Μεταδιδόμενα Νοσήματα»

Ενδοσχολική ενημερωτική συνάντηση στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας και του μαθήματος της Βιολογίας, με τίτλο «Αναπαραγωγική Υγεία - Μεταδιδόμενα Νοσήματα». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της συνεργάτιδας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Θεσσαλονίκης κ. Χαλκίδου Σοφίας και μαθητών της Γ? Γυμνασίου. Οργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο φιλόλογος κ. Σάββας Φράγκος.

6 Μαρτίου 2013

«Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας»

 Για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας, πραγματοποιήθηκαν Ενδοσχολικές δραστηριότητες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε το φυλλάδιο που χρησιμοποιήθηκε στο σχολείο. Οργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης, ο Υποδιευθυντής κ. Παναγιώτης Παγανός και η πληροφορικός κ. Άννα Μιχαηλίδου.

5 Φεβρουαρίου 2013

«10η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου»

Ενδοσχολική ενημέρωση για τη «10η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου». Την εκδήλωση οργάνωσε η πληροφορικός κ. Άννα Μιχαηλίδου. Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε πατήστε εδώ. 

11 Δεκεμβρίου 2012

«Προβολή ταινίας»

Ενδοσχολική δραστηριότητα, η οποία περιλάμβανε προβολή ταινίας με τίτλο «Τα παιδιά του Παραδείσου. Τα παπούτσια της αδελφής μου», για την Α τάξη στα πλαίσια της διαθεματικής διδασκαλίας των μαθημάτων των Θρησκευτικών και της Πληροφορικής, με σκοπό την ανάδειξη του εθελοντισμού. Οργανώτρια της εκδήλωσης ήταν η πληροφορικός κ. Άννα Μιχαηλίδου.

 

Τα παιδιά του παραδείσου (Children of Heaven): Ιρανική ταινία παραγωγής 1997, σε σκηνοθεσία Ματζίντ Ματζιντί. Πρόκειται για μια τρυφερή ταινία για την αγνότητα και την καλοσύνη που κρύβει η παιδική ψυχή. Προτάθηκε για  Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 1997. Η υπόθεση  της ταινίας διαδραματίζεται στα δρομάκια της παλιάς Τεχεράνης. Ο εννιάχρονος Αλί, επιστρέφοντας από τον τσαγκάρη, χάνει τα παπούτσια της μικρής αδελφής του Ζόρα, στο δρόμο. Η οικογένειά του είναι φτωχή και δεν υπάρχουν χρήματα για άλλο ζευγάρι. Η δυσκολία που παρουσιάζεται είναι το πώς θα πηγαίνει τώρα χωρίς παπούτσια η Ζόρα στο σχολείο και μάλιστα χωρίς να το μάθουν οι γονείς τους.

Εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας: Εγκύκλιος Γ2/2847/23-4-01 

 

25 Οκτωβρίου 2012

«Γερμανικά σε κίνηση - GlossoMobil»

Ενδοσχολική εκπαιδευτική συνάντηση στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών, με συμμετοχή καθηγητών από το Ινστιτούτο Goethe στα πλαίσια του προγράμματος «Γερμανικά σε κίνηση - GlossoMobil». Συμμετείχαν μαθητές της Α και Β τάξης που έχουν επιλέξει Γερμανικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα. Η δραστηριότητα οργανώθηκε από την καθηγήτρια Γερμανικών, κ. Αργυρώ Τούπαλα.

Φωτογραφίες από τη δραστηριότητα:

 

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από τη θέσπιση της ιδιότητας του Ευρωπαίου Πολίτη, η Ευρωπαϊκή  Ένωση ανακήρυξε το έτος 2013 σε Ευρωπαϊκό  Έτος των Πολιτών. Με αυτή την αφορμή  υλοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος των Γερμανικών  από τους μαθητές του των τμημάτων Α3 και Α4  μια δραστηριότητα (Projekt) στα Γερμανικά με θέμα: «Η Ευρώπη και εμείς». Σκοπός της δραστηριότητας αυτής ήταν γνωρίζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να εμπεδωθεί  το  λεξιλόγιο και η γραμματική που είχαν διδαχθεί οι μαθητές.  Το αποτέλεσμα αυτής της εργασίας ήταν η δημιουργία ενός Video και μιας αφίσας. Υπεύθυνη της δραστηριότητας ήταν η κ. Αργυρώ Τούπαλα, καθηγήτρια Γερμανικών.

 

 

Η αφίσα: