ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

8 Μαΐου 2014

«Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση»

Στα πλαίσια των αναδοχών ActioAid που υποστηρίζει το σχολείο, διοργανώθηκαν εκδηλώσεις και δράσεις που αφορούσαν την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για την Εκπαίδευση,  Οργανωτής ήταν ο μουσικός κ. Χρήστος Ξανθός.

Πληροφορίες:

  • Το 1ο   Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου συμμετείχε στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, που οργανώθηκε και φέτος στη χώρα μας από την Actionaid, την εβδομάδα 05-10 Μαΐου 2014. Το φετινό θέμα της δράσης ήταν "Στείλε Όλους τους φίλους μου Σχολείο" και αφορούσε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που στερούνται της εκπαίδευσης λόγω έλλειψης  σχετικής κρατικής πρόνοιας στον εκπαιδευτικό τομέα.
  • Τα παιδιά της Α' Γυμνασίου που οργανώσανε τη δράση, ενημερώθηκαν για αυτό το πρόβλημα που κρατά 27 εκατομμύρια παιδιά σε όλον τον κόσμο μακριά από την εκπαίδευση και δραστηριοποιήθηκαν ως εξής:

χρωμάτισαν σχέδια παιδιών με ειδικές ανάγκες,

σημείωσαν πάνω σε αυτά τα μηνύματά τους και  τα έστειλαν  μαζί με φωτογραφικό υλικό στην Global Campaign for Education, από όπου τα διαβήματά τους θα προωθηθούν στις κυβερνήσεις των κρατών για την καταπολέμηση του φαινομένου.

  • Με την αδιάλειπτη συμμετοχή μας στο θεσμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Δράσης για την Εκπαίδευση τα τελευταία εννέα χρόνια πιστεύουμε ότι έχουμε βοηθήσει και εμείς στην καταπολέμηση του φαινομένου  της έλλειψης εκπαίδευσης και στη μείωση των παιδιών που δεν πηγαίνουν σχολείο, των οποίων σήμερα ο αριθμός έχει  φτάσει στα 54 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο από 120 εκατομμύρια το 2000. 

Φωτογραφίες από το δράση:

 

9 Απριλίου 2014

Ενημερωτική συνάντηση:

«Αναπαραγωγική Υγεία -  Μεταδιδόμενα Νοσήματα»

Ενδοσχολική ενημερωτική συνάντηση στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας και του μαθήματος της Βιολογίας, με τίτλο «Αναπαραγωγική Υγεία - Μεταδιδόμενα Νοσήματα». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της συνεργάτιδας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεσσαλονίκης κ. Μυλωνά Ευαγγελίας. και μαθητών της Γ? Τάξης. Οργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο φιλόλογος κ. Σάββας Φράγκος.

«Εκθέσεις Τεχνολογίας και Καλλιτεχνικών»

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς διοργανώθηκαν Εκθέσεις Τεχνολογίας και Καλλιτεχνικών υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών κ. Ελένης Βασιλείου, Ηλεκτρονικού και κ. Κωνσταντίνας Βλάχου, Καλλιτεχνικών.

Φωτογραφίες - Έκθεση Τεχνολογίας:

 

 

Φωτογραφίες - Έκθεση Καλλιτεχνικών:

 

 

30 Μαρτίου 2014

«Αγώνας δρόμου για την υποστήριξη

του συλλόγου αυτιστικού παιδιού ΕΛΠΙΔΑ»

Μαθητές και καθηγητές του σχολείου, συμμετείχαν σε αγώνα δρόμου με σκοπό την υποστήριξη του συλλόγου αυτιστικού παιδιού ΕΛΠΙΔΑ. Η δράση οργανώθηκε από τη θεολόγο κ. Περσεφόνη Λιάπη.

Φωτογραφίες από το δράση:

 

9 Μαρτίου 2014

«Δενδροφύτευση στον Ελαιώνα της Ελπίδας»

Η δενδροφύτευση στον Ελαιώνα της Ελπίδας, πραγματοποιήθηκε με σκοπό την υποστήριξη του συλλόγου αυτιστικού παιδιού ΕΛΠΙΔΑ, που εδρεύει στο Ωραιόκαστρο. Η δράση οργανώθηκε από τη θεολόγο κ. Περσεφόνη Λιάπη.

Φωτογραφίες από το δράση:

 

6 Μαρτίου 2014

«Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας»

Ενδοσχολικές δραστηριότητες σχετικές με την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας. Διατέθηκαν τρεις (03) ώρες από το σχολικό πρόγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε το φυλλάδιο που χρησιμοποιήθηκε στο σχολείο. Οργανωτές της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης, ο υποδιευθυντής κ. Παναγιώτης Παγανός και η πληροφορικός κ. Άννα Μιχαηλίδου.

Παρουσίαση κατά της ενδοσχολικής βίας:

 

Η αφίσα:

 

Δεκέμβριος 2013

«Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα

για την υποστήριξη των αναδοχών ActionAid»

Το Δεκέμβριο του 2013 και στα πλαίσια των πέντε (05) αναδοχών ActionAid που έχει αναλάβει το σχολείο μας για το σχολικό έτος 2013-14, ομάδα μαθητών συνοδευόμενοι από το μουσικό κ. Χρήστο Ξανθό, ο οποίος οργάνωσε τη δράση, το Διευθυντή κ. Γεώργιο Αρβανιτίδη και άλλους καθηγητές είπαν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στην αγορά του Ωραιοκάστρου.

Φωτογραφίες από το δράση: