ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Μάιος - Ιούνιος 2015

 «Έκθεση Τεχνολογίας»

Κατά το Σχολικό Έτος 2014-2015, πραγματοποιήθηκε Έκθεση Τεχνολογίας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μυρτώ Ματζάρη, Αρχιτέκτονα.

 

27 Απριλίου  -   3 Μαΐου 2015

 «Συμμετοχή στην εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση»

Το 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου συμμετείχε και φέτος στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, που οργανώθηκε στη χώρα μας από την Actionaid Ελλάς την εβδομάδα 27 Απριλίου έως 3 Μαΐου 2015. Το φετινό θέμα της δράσης ήταν:

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΞΑΝΑ

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

29 Μαρτίου 2015

 «3ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Βουνού Αυτισμός - Ελπίδα»

Μαθητές και καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου συμμετείχαν στον 3ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Βουνού Αυτισμός - Ελπίδα. Τις συμμετοχές του σχολείου συγκέντρωσε η κ. Περσεφόνη Λιάπη, Θεολόγος.

 

21 Μαρτίου 2015

 «Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού»

Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού, αποφασίστηκε να διατεθούν δυο διδακτικές ώρες σε κάθε τμήμα του σχολείου. Το πρόγραμμα περιλάμβανε προβολή βίντεο και συζήτηση καθώς και βιωματική δράση με τίτλο "Ζωγραφίζω κατά του Ρατσισμού". Το υλικό προετοιμάστηκε από τον κ. Σάββα Φράγκο, Φιλόλογο και την κ. Άννα Μιχαηλίδου, Πληροφορικό.

Η αφίσα της εκδήλωσης:

 

 

06 Μαρτίου 2015

 «Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο»

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Βίας στο Σχολείο, αποφασίστηκε να διατεθεί μια διδακτική ώρα σε κάθε τμήμα του σχολείου κατά την οποία ο διδάσκων εκπαιδευτικός αξιοποίησε κατάλληλο υλικό για τη Βία στο σχολείο. Το υλικό προετοιμάστηκε από τον κ. Βασίλειο Πολίτη, Κοινωνιολόγο.

 

15-23 Δεκεμβρίου 2014

 «Χριστουγεννιάτικο Παζάρι»

Για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε στο σχολείο μας το Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζάρι, την περίοδο 15-23 Δεκεμβρίου 2014. Το φετινό παζάρι που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα μουσικής του Γυμνασίου, διοργανώθηκε με τη συμβολή των μαθητών - μελών των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων και με την ευγενική προσφορά διαφόρων αντικειμένων - κοσμημάτων, βιβλίων, ειδών ένδυσης και διακόσμησης, κ.ά. - από τις οικογένειες των μαθητών και τους καθηγητές του Γυμνασίου μας. Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε χρησιμοποιήθηκε για την ενίσχυση των αναδοχών των παιδιών που έχει αναλάβει το σχολείο μας, μέσω της Actionaid, ενώ ένας μέρος των εισπράξεων δόθηκε ως δωρεά στο Ίδρυμα Αυτιστικού Παιδιού "Ελπίδα", στο Ωραιόκαστρο. Υπεύθυνοι για τη διοργάνωση και λειτουργία του παζαριού ήταν οι καθηγητές: Χρήστος Ξανθός, Άννα Μιχαηλίδου και Ευγενία Μπάτζιου.

Ευχαριστούμε ολόψυχα όλους τους μαθητές, γονείς και καθηγητές που ενίσχυσαν και φέτος το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του σχολείου μας.

 

24 Οκτωβρίου 2014

 «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας»

Στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση Δραστηριοτήτων σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας. Οργανωτές της δραστηριότητας ήταν ο διευθυντής κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης, Γεωπόνος και Τεχνολόγος Τροφίμων και η κ. Άννα Μιχαηλίδου, Πληροφορικός. Οι συμμετέχοντες καθηγητές ήταν: οι κ.κ. Δημήτριος Μάττας, Φυσικός και Δημήτριος Ρούντος, Φυσικής Αγωγής και οι κ.κ. Αργυρώ Βεργανελάκη, Βιολόγος, Ευγενία Μπάτζιου, Γεωλόγος και Βασιλική Χατζηπέτρου, Φυσικής Αγωγής.

Οι δραστηριότητες περιλάμβαναν:

  • Ενημέρωση όλων των τμημάτων του σχολείου σε θέματα σχετικά με την Παχυσαρκία.
  • Προβολή Power Point παρουσίασης.
  • Δημιουργία αφίσας.

 

7 Οκτωβρίου 2014

Ενημερωτική συνάντηση: «Αναπαραγωγική Υγεία  

Μεταδιδόμενα Νοσήματα»

Ενδοσχολική ενημερωτική συνάντηση στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας και του μαθήματος της Βιολογίας, με τίτλο «Αναπαραγωγική Υγεία & Μεταδιδόμενα Νοσήματα». Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της συνεργάτιδας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Θεσσαλονίκης κ. Μυλωνά Ευαγγελίας. και μαθητών της Γ Τάξης. Οργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής του σχολείου κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης.