ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

 15 & 18 Δεκεμβρίου 2015

Μουσείο Φωτογραφίας & Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης

Στα πλαίσια των μαθημάτων Πληροφορικής και Τεχνολογίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της Α΄Τάξης στο Μουσείο Φωτογραφίας και στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης, με σκοπό την παρακολούθηση προγράμματος, που καλύπτει οπτικές πάνω: α) στην τέχνη, β) στην τεχνολογία, μέσα από τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών και γ) στις ανθρωπιστικές επιστήμες, καθώς η φωτογραφία φανερώνει τον κόσμο και την κοινωνική του δράση. Η επίσκεψη οργανώθηκε από την κ. Άννα Μιχαηλίδου, Πληροφορικό.

 

 

 23  Δεκεμβρίου 2015

Θέατρο Εγνατία

Παραμύθι χωρίς όνομα

Στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας, οι μαθητές όλου του σχολείου παρακολούθησαν τη Θεατρική Παράσταση Παραμύθι χωρίς Όνομα της Πηνελόπης Δέλτα, στο Θέατρο Εγνατία.  Η εκδήλωση οργανώθηκε από την κ. Περσεφόνη Λιάπη, Θεολόγο.

 

 17 Φεβρουαρίου 2016

Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Ρωμαίος και Ιουλιέτα on the road

Στα πλαίσια των μαθημάτων της Λογοτεχνίας και των Αγγλικών, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης "Ρωμαίος και Ιουλιέτα on the road" από τη νεανική σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε.. Σκοπός της διδακτικής αυτής επίσκεψης ήταν να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου και με ένα κλασικό κείμενο της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Η επέτειος του θανάτου του Σαίξπηρ (1564-1616) αποτέλεσε την αφορμή για να προσπαθήσουμε να φέρουμε τους μαθητές μας σε επαφή με το έργο του Άγγλου ποιητή και θεατρικού συγγραφέα. Προσεγγίστηκε όχι μόνο η ζωή του και ένα μέρος του έργου του αλλά και η ενδυμασία και η μουσική της εποχής του.

Οι καθηγήτριες και οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου: Κωνσταντίνα Βλάχου, Καλλιτεχνικών, Αθανασία Γκιοτλή και Νικολέττα Μίχα, Αγγλικής Φιλολογίας, Χρήστος Ξανθός, Μουσικός και Σάββας Φράγκος, Φιλόλογος συμμετείχαν στη δραστηριότητα. Επιπλέον, τη δραστηριότητα οργάνωσαν ο κ. Σάββας Φράγκος, Φιλόλογος και η κ. Νικολέττα Μίχα, Αγγλικής Φιλολογίας.