Ημερομηνία Δημοσίευσης

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

5 Οκτωβρίου 2015

 «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν σε εκδηλώσεις σχετικά με την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν προβολή σχετικά με την Ολυμπιακή Παιδεία, εικαστικές δημιουργίες και αθλητικούς αγώνες. 

 

18 Οκτωβρίου 2015

 «Επέτειος Εορτασμού για το Μακεδονικό Αγώνα»

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα δύο (02) ωρών στην Επέτειο Εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα, με προβολή σχετικού βίντεο και συζήτηση. Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου το 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου συμμετείχε στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του Μακεδονικού Αγώνα και στην κατάθεση στεφάνου, με εκπροσώπους τους μαθητές της Σημαίας και την υποδιευθύντρια κ. Περσεφόνη Λιάπη.

 

 

23 Νομεβρίου 2015

 «Ενημερωτική ομιλία για την Εφηβεία»

Την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία για τους γονείς και κηδεμόνες του 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου, σχετικά με τα προβλήματα της Εφηβείας. Εισηγήτρια ήταν η κ. Ελευθερία Σπυροπούλου, Κοινωνική και Κλινική Ψυχολόγος (ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ). 

 

Δεκέμβριος 2015

 «Ενημερωτικές ομιλίες στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας»

Την Τετάρτη 9 και 16 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας. Οι ομιλίες είχαν θέμα την εθελοντική αιμοδοσία και πραγματοποιήθηκαν από την Ελληνική Αιματολογική Εταιρία. Η παραπάνω δραστηριότητα οργανώθηκε από την κ.Περσεφόνη Λιάπη, Θεολόγο. 

 

02 Δεκεμβρίου 2015

 «Ομιλία για τους πρόσφυγες»

Στις 02 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε ομιλία σχετικά με τους πρόσφυγες, υπό την αιγίδα της ΑΡΣΙΣ, με ομιλήτρια την κ. Κυριακή Χιονίδου. Η οργάνωση της δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε από τις κ. Περσεφόνη Λιάπη, Θεολόγο και Ευγενία Μπάτζιου, Γεωλόγο.

 

 

10 Δεκεμβρίου 2015

 «Συγκέντρωση καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό»

Στις 10 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε παράδοση πλαστικών καπακιών με σκοπό την εξασφάλιση αναπηρικού αμαξιδίου για μαθήτρια του Ωραιοκάστρου. Η οργάνωση της δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε από την κ. Περσεφόνη Λιάπη, Θεολόγο.

 

Δεκέμβριος 2015

 «Φιλανθρωπικό Παζάρι και Κάλαντα»

Το Δεκέμβριο του 2015 οργανώθηκε Φιλανρωπικό Παζάρι με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Αυτιστικού ατόμου ΕΛΠΙΔΑ, της ActionAid και οικογενειών του Ωραιοκάστρου.

Παράλληλα, η χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου τραγούδησε τα κάλαντα στην ΕΛΠΙΔΑ και στη λαϊκή αγορά του Ωραιοκάστρου. Τις δραστηριότητες επιμελήθηκε ο κ. Χρήστος Ξανθός, μουσικός.