ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

 24 & 25  Απριλίου 2017

Κτήμα Γεροβασιλείου

Στα πλαίσια των μαθημάτων Πληροφορικής και Τεχνολογίας, δύο τμήματα της Α' Γυμνασίου, επισκέφθηκαν το Κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανομή Θεσσαλονίκης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος σχετικά με την ιστορία του κρασιού και τη συλλογή ανοιχτηριών που εκτίθενται στο Μουσείο των εγκαταστάσεων του οινοποιείου. Ειδική αναφορά έγινε στη χρήση των αυτοματισμών στη σύγχρονη οινοποιεία καθώς και σε τεχνικές που αφορούν την καλλιέργεια του αμπελιού και την οινοποίηση. 

 

 25  Απριλίου 2017

2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, μαθητές από όλα τμήματα της Γ' Γυμνασίου, επισκέφθηκαν το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, με σκοπό την αποτελεσματική ενημέρωση και πληροφόρηση των μαθητών για τις πιθανές εκπαιδευτικές επιλογές σχετικά με την Επαγγελματική τους Εκπαίδευση. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες επαγγελματικής και κοινωνικής τους εξέλιξης, επιλέγοντας συγκεκριμένους τομείς εκπαιδευτικής κατεύθυνσης.

 

 23  Δεκεμβρίου 2017

Μονή Λαζαριστών

 Οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "Το αγόρι με τη βαλίτσα", στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

 

Το αγόρι με τη βαλίτσα (Μάικ Κένι): Ο μικρός Ναζ ζει σε μια χώρα της Μέσης Ανατολής. Ξεσπά πόλεμος και η οικογένειά του αναγκάζεται να φύγει για να σωθεί. Ωστόσο τα χρήματα δεν αρκούν για να ταξιδέψουν όλοι και οι γονείς του τον στέλνουν μόνο του στον αδερφό του στο Λονδίνο. Ο Ναζ φαντάζεται ότι είναι ο Σεβάχ ο Θαλασσινός και διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες,  με μόνη του συντροφιά την Κρίσια - ένα κορίτσι που έχει κι αυτό τον ίδιο προορισμό. Στη βαλίτσα έχει τις ιστορίες που του έλεγε ο πατέρας του....

 

 04  Νοεμβρίου 2016 & 

17 Φεβρουαρίου 2017

Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής, στις 04 Νοεμβρίου 2016, οι μαθητές των τμημάτων Γ2, Γ4 και Γ5 παρακολούθησαν ανοιχτή πρόβα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, με έργα ορχηστρικής μουσικής κλασικής περιόδου, γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας του μουσικού συνόλου και συνειδητοποίησαν το ρόλο ενός μουσικού ορχήστρας και του μαέστρου της. Η συγκεκριμένη συναυλία ήταν αφιερωμένη σε έργα Βιεννέζων συνθετών του 18ου και 20ου αιώνα. Συγκεκριμένα, ακούστηκαν το έργο Πασακάλια για ορχήστρα του A. Webern, το κονσέρτο αρ. 20 για πιάνο και ορχήστρα του W.A. Mozart και η 9η συμφωνία του F. Schubert.  Στις 17 Φεβρουαρίου 2017, τα τμήματα Γ1, Γ3 και Γ4, παρακολούθησαν έργα των Πιατσόλα, Μπερνστάιν, Κόπλαντ και Μιγιώ, εναρμονισμένων με την εποχή της Αποκριάς. Την επίσκεψη οργάνωσε ο κ. Χρήστος Ξανθός, Μουσικός.

 

04 Νοεμβρίου 2016

17 Φεβρουαρίου 2017

 

 

 

 26 Οκτωβρίου 2016

Οχυρό Ρούπελ

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη όλου του σχολείου στο Οχυρό Ρούπελ, στο Νομό Σερρών. Η επίσκεψη περιελάμβανε ξενάγηση των μαθητών στις στοές - τούνελ του Ρούπελ και ενημέρωση από τους αξιωματικούς για την ιστορία του τόπου. Την επίσκεψη οργάνωσε ο κ. Σάββας Φράγκος, Φιλόλογος.