ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

 

Μάιος - Ιούνιος 2017

  «Έκθεση Καλλιτεχνικών»

 Η Έκθεση Καλλιτεχνικών διοργανώθηκε από την κ. Κωνσταντίνα Βλάχου, Καθηγήτρια Εικαστικών.

 

Μάιος 2017

 «3ος Διαγωνισμός Μουσείου Μακεδονικού Αγώνας»

 Τον Μάιο του 2017, το σχολείο μας συμμετείχε στον 3ο Διαγωνισμό του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, με ένα βίντεο διάρκειας 15 λεπτών με τους μαθητές της Γ' τάξης, με θέμα "Το σχολείο και η Εκκλησία στην ευρύτερη περιοχή του Ωραιοκάστρου την περίοδο 1840 - 1940". Βραβευτήκαμε με το 2ο Βραβείο στην κατηγορία της Σχολικής Ταινίας.

Στην παραπάνω εκδήλωση και στην κατηγορία Ζωγραφική, η μαθήτρια Δεληγιώργη Μαρία Άννα της Β' Τάξης, βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο. Τη δραστηριότητα οργάνωσε η κ. Ευαγγελία Κισλά, Γαλλικής Φιλολογίας.
 
 

 

Μάιος 2017

 «Γιορτή Πολυγλωσσίας Δήμου Θεσσαλονίκης»

 Τον Μάιο του 2017, πραγματοποιήθηκε ταινία 20 λεπτών με θέμα την "Φιλία στις γλώσσες του σχολείου μας" και παρουσίασή της στην 5η Γιορτή Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δημιουργήθηκε το "Λεξικό της Φιλίας" στις 15 γλώσσες των μαθητών του σχολείου μας, με ζωγραφιές, φωτογραφίες και το ίδιο το λεξικό. Τη δραστηριότητα οργάνωσε η κ. Ευαγγελία Κισλά, Γαλλικής Φιλολογίας.
 
 

 

14 Μαίου 2017

 «Αγώνας Δρόμου Ελπίδα»

Την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε ο 5ος Φιλανθρωπικός Αγώνας "ΑΥΤΙΣΜΟΣ - ΒΟΥΝΟ - ΕΛΠΙΔΑ" με σκοπό τη στήριξη του Συλλόγου Αυτιστικού Ατόμου ΕΛΠΙΔΑ. Το σχολείο μας βραβεύτηκε για 5η συνεχή χρονιά ως το πρώτο σε συμμετοχές.

 

Μάρτιος 2017

 «Actionaid: Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση»

 Η θεματική για τη φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης ήταν αφιερωμένη στο δικαίωμα των παιδιών προσφύγων στην εκπαίδευση. Με τη φετινή εκστρατεία δείξαμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στα παιδιά πρόσφυγες σε κάθε γωνιά του κόσμου και στείλαμε μηνύματα αποδοχής και συνεργασίας, γιατί η ποιοτική εκπαίδευση είναι δικαίωμα κάθε παιδιού!

Στις 31 Μαρτίου 2017, με σύνθημα "ένα τραγούδι, πολλά σχολεία, ένας κόσμος" μαθητές του σχολείου μας παράλληλα με χιλιάδες μαθητές άλλων σχολείων της Ελλάδας τραγούδησαν το τραγούδι "Θα είμαι πάντα εδώ".

Τα μηνύματα των παιδιών καταγράφηκαν με τη μορφή χαρταετών και συμπεριλήφθηκαν στην σχετική σελίδα της Actionaid. Τη δράση διοργάνωσαν η κ. Ευγενία Μπάτζιου, Γεωλόγος και ο κ. Χρήστος Ξανθός, Μουσικός.

 

2 Φεβρουαρίου 2017

 «Θέατρο στο σχολείο»

Την Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική δραστηριότητα στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας (ενότητα Γαλλική Επανάσταση) και των Γαλλικών (διδασκαλία Γαλλικού Πολιτισμού). Το σχολείο μας επισκέφθηκε θεατρική ομάδα από το ΚΘΒΕ και παρουσίασε στους μαθητές το θεατρικό έργο του Βίκτωρος Ουγκώ "Οι Άθλιοι". Την εκδήλωση οργάνωσε η κ. Ευαγγελία Κισλά, Γαλλικής Φιλολογίας.

 

21 Δεκεμβρίου 2016

 «Επίσκεψη στη Σχολή Τυφλών»

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, η χορωδία του σχολείου μας, με συνοδούς τον διευθυντή κ. Γεώργιο Αρβανιτίδη, την υποδιευθύντρια κ. Περσεφόνη Λιάπη και τον μουσικό κ. Χρήστο Ξανθό, επισκέφθηκε τη Σχολή Τυφλών. Τα παιδιά της χορωδίας τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα, έπαιξαν με τα παιδιά της σχολής και τους προσέφεραν εκπαιδευτικά παιχνίδια.

 

19 Δεκεμβρίου 2016

 «Κάλαντα στην Ελπίδα και στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου»

Η χορωδία του σχολείου μας, επισκέφθηκε το σύλλογο αυτιστικού παιδιού "ΕΛΠΙΔΑ" και το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου, όπου τραγούδησε τα κάλαντα.

 

18 Δεκεμβρίου 2016

 «Φιλανθρωπική εκδήλωση στο κτήριο Παύλος Μελάς»

Στα πλαίσια των δράσεων εθελοντισμού, η χορωδία του σχολείου μας, με μαέστρο το μουσικό κ. Χρήστο Ξανθό συμμετείχε σε φιλανθρωπική εκδήλωση μαζί με τις χορωδίες ενηλίκων και παιδιών της εκκλησίας του Τιμίου Σταυρού της Γαλήνης Ωραιοκάστρου, που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο "Παύλος Μελάς" στο Παλαιόκαστρο.

 

Δεκέμβριος 2016

 «Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Παζάρι»

Στα πλαίσια των δράσεων εθελοντισμού του σχολείου μας, διοργανώθηκε Xριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζάρι συγκεντρώνοντας αντικείμενα από τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς.

 

13 Δεκεμβρίου 2016

 «Συμμετοχή στο Πρόγραμμα Γερμανικά σε Κίνηση»

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Γερμανικά σε Κίνηση του Ινστιτούτου Geothe επισκέφθηκε το σχολείο μας και πραγματοποίησε δραστηριότητες με τους μαθητές της Α' και Β' Τάξης που διδάσκονται γερμανικά.

 

28 Οκτωβρίου 2016

 «Η Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου»

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου. Η γιορτή διοργανώθηκε από τις κ. Ευαγγελή Βλάχου, Φιλόλογο, την κ. Ευγενία Μπάτζιου, Γεωλόγο και τον κ. Χρήστο Ξανθό, Μουσικό. Τη διακόσμηση ανάλαβε η κ. Κωνσταντίνα Βλάχου, Καλλιτεχνικών. Ανήμερα στις 28 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε μαθητική παρέλαση.

 

3 Οκτωβρίου 2016

 «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

Στο 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις σχετικά με την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα τις Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες και την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού. Οι δραστηριότητες που αφορούν στην 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και για το τρέχον έτος 2016-2017 υιοθετούν το σύνθημα "Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας. Αθλητισμός - Δικαίωμα για όλους". Οργανωτής των εκδηλώσεων ήταν ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, κ. Δημήτριος Ρούντος.