ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

 08 Απριλίου 2019

Βεργίνα

Στο πλαίσιο των μαθημάτων της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και Τεχνολογίας, την Δευτέρα 08 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των Τμημάτων Γ1 και Γ5 στον Αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Βεργίνας. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου και στην πόλη της Βέροιας. Σκοπός της δραστηριότητας είναι να παρακολουθήσουν οι μαθητές/-τριες εκπαιδευτικό πρόγραμμα-ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, το οποίο προσφέρει μια συνολική και δυναμική άποψη της αρχαίας πρωτεύουσαςτων Μακεδόνων και του ιστορικού της βάρους. Έμφαση δόθηκε στην κοινωνική δομή που αναπτύχθηκε στην περιοχή, την τεχνολογική πρόοδο της ιστορικής περιόδου και στα εκθέματα του Μουσείου Βασιλικών Τάφων Αιγών.

 19 Μαρτίου 2019

Βασιλικό Θέατρο & Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Στο πλαίσιο των μαθημάτων της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και των Θρησκευτικών, την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της Α' Τάξης στο Βασιλικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας για την παρακολούθηση της παράστασης "Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" της Άλκης Ζέη. Επίσης οι Β' και η Γ' Τάξεις παρακολούθησαν στην Μονή Λαζαριστών την παράσταση "Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάωυχτα" του Σάιμον Στήβενς. Την επίσκεψη οργάνωσαν ο κ. Σάββας Φράγκος, Φιλόλογος και η κ. Κορνηλία Ιωαννίδου, Θεολόγος.

 

 

 14 Δεκεμβρίου 2018

Αφιέρωμα στον Γκέρσουιν

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β1 και Β2 του σχολείου μας παρακολούθησαν στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. την σχολική παράσταση με τίτλο "Αφιέρωμα στον Γκέρσουιν", που διοργανώθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης ενός καθιερωμένου πλέον θεσμού στα μουσικά πραγματα του μητροπολιτικού μας δήμου.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν αποσπάσματα από πολύ γνωστά έργα συμφωνικής τζαζ και τζαζ τραγουδιών του δημοφιλέστερου αμερικανού συνθέτη, όπως το "Summertime", το κονσέρτο για πιάνο και την "Γαλάζια Ραψωδία". Συμμετείχαν οι πιανίστες Αντώνης Ανισέγκος και Χαράλαμπος Αγγελόπουλος και η ορχήστρα δωματίου Contra Tempo υπό τη διεύθυνση του Παύλου Σεργίου. Τη δράση οργάνωσε ο κ. Χρήστος Ξανθός, Μουσικός.

 7 Δεκεμβρίου 2018

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. την Ανοιχτή Πρόβα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Η Κ.Ο.Θ., που φέτος γιορτάζει τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της, μας φιλοξένησε για μια ακόμα χρονιά στη γενική πρόβα της συναυλίας της. Την ορχήστρα διηύθυνε ο 27χρονος ταλαντούχος Τσέχος μαέστρος Jiří Rožeň και μας παρουσίασε τρία έργα Τσέχων συνθετών καθώς και το Κονσέρτο για πιάνο αρ. 1 του Σεργκέι Ραχμάνινοφ. Τη δράση οργάνωσε ο κ. Χρήστος Ξανθός, Μουσικός.

 5 Δεκεμβρίου 2018

Αρχαία Κινέζικη Τεχνολογία Noesis

Στα πλαίσια των μαθημάτων Πληροφορικής και Τεχνολογίας, στις 5 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Γ3 και Γ5, της Γ' Γυμνασίου, στην Έκθεση Αρχαίας Κινέζικης Τεχνολογίας στο Noesis, στην Θέρμη Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές/-τριες ξεναγήθηκαν στην έκθεση και ενημερώθηκαν για τομείς της ζωής στην Αρχαία Κίνα, όπως η ναυσιλποΐα,η τυπογραφία, η υφαντουργία, κ.ά.. Την επίσκεψη οργάνωσε η κ. Άννα Μιχαηλίδου, Πληροφορικός.

 

 26 & 29 Νοεμβρίου 2018

Εκπαιδευτική Ρομποτική Robot SetGo

Στα πλαίσια των μαθημάτων Πληροφορικής και Τεχνολογίας, στις 26 και 29 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Α2 - Α4 και Α1 - Α3 αντίστοιχα, της Α' Γυμνασίου, στην εταιρία Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Robot SetGo στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές/-τριες ενημερώθηκαν σχετικά με τις εφαρμογές Ρομποτικής σε ποικίλους τομείς της καθημερινής ζωής και συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήριο, όπου κατασκεύασαν ρομπότ και πήραν μέρος σε ομαδική δραστηριότητα. Την επίσκεψη οργάνωσε η κ. Άννα Μιχαηλίδου, Πληροφορικός.