ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

 Μάιος 2019

Έκθεση Καλλιτεχνικών

Στο πλαίσιο ενδοσχολικών δραστηριοτήτων υλοποιήθηκε Έκθεση Εικαστικών, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Κωνσταντίνα Βλάχου. 

 

 

 9 Μαΐου 2019

Επίσκεψη στο Μοναστήρι Γρηγορίου Παλαμά

στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας

Στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων για την Θεματική Εβδομάδα, υλοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη της Β' Τάξης στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να επισκεφθούν οι μαθητές/-τριες το καθολικό της μονής, όπου ξεναγήθηκαν στο αρχονταρίκι και ενημερώθηκαν για θέματα της μοναστικής ζωής. Ακολούθησε διάλογος με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

 8 Μαΐου 2019

Ενημέρωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας

Στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων για την Θεματική Εβδομάδα, υλοποιήθηκε πρόγραμμα εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα στις θεματικές ενότητες, Διακρίσεις, Ξενοφοβία και Φτώχεια. Στη δράση συμμετείχε η Γ' Τάξη του σχολείου, υπό την καθοδήγηση της κ. Μαριάννας Κολοβού, υπεύθυνης της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων "Άρσις". Ο χώρος υλοποίησης ήταν το προαύλιο του σχολείου και συζητήθηκαν η κοινωνική ανισότητα ως πηγή διακρίσεων και αποκλεισμού και η ενσυναίσθηση και τα όριά της. Χρησιμοποιήθηκε το εγχειρίδιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα COMPASS, εγκεκριμένο από το ΕΠ.

 

 8 Μαΐου 2019

Ενημέρωση στο Αστυνομικό Μέγαρο

στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας

Στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων για την Θεματική Εβδομάδα, η Α' και Β' τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Υ.Ε.Ε.Β.Ε.) και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Το στελεχιακό δυναμικό των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, αξιωματικοί και επιστήμονες, μας υποδέχτηκαν και μας ενημέρωσαν στο αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου για το ηλεκτρονικό έγκλημα και για τις αρμοδιότητες του Τμήματος Εξέτασης Πειστηρίων Υπολογιστικών Συστημάτων.

Στη συνέχεια μας ξενάγησαν στα εξειδικευμένα εργαστήρια εγκληματολογικών ερευνών (Τμήμα Εργαστηρίων Πυροβόλων Όπλων και Ιχνών Εργαλείων, Τμήμα Εργαστηρίων Γραφολογίας και Πλαστότητας Εντύπων και Αξιών, Τμήμα Χημικών και Φυσικών Εξετάσεων).

Τον συντονισμό με τις ομάδες υπηρεσίας για την ξενάγηση επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός του σχολείου μας, κ. Χαρά Τζάτζου, Αγγλικής Φιλολογίας. 

 

 

 7 Μαΐου 2019

Ενημέρωση από την Τροχαία

στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας

Στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στην ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ, το ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ και τη ΧΡΗΣΗ ΑΛΚΟΟΛ από τους οδηγούς, στους μαθητές της Γ' τάξης του σχολείου μας, από τον εκπρόσωπο της υποδιεύθυνσης τροχαίας Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτριο Αστερίου.

 

 

 6 Μαΐου 2019

Ενημέρωση από τον Ερυθρό Σταυρό

στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας

Στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας, πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στις ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ στους μαθητές της Γ' Τάξης, από την νοσηλεύτρια του Ερυθρου Σταυρού, κ. Κωνσταντίνα Γκουτή.

 

 

 6 Μαΐου 2019

Βράβευση για την συμμετοχή του σχολείου μας στον

7ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Βουνού "Αυτισμός Ελπίδα"

Το σχολείο μας στις 6 Μαΐου 2019 βραβεύτηκε γιατί οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν τις περισσότερες συμμετοχές ανάμεσα στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου στον 7ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Βουνού Αυτισμός Ελπίδα.
Η κ. Ειρήνη Κέπετζη Γεν. Γραμματέας του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ "ΕΛΠΙΔΑ" απονέμει το βραβείο στον Διευθυντή του σχολείου κ. Γ. Αρβανιτίδη.

 

 

 8-12 Απριλίου 2019

Actionaid Μαθητική Εβδομάδα Δράσης

Τo σχολείο μας συμμετείχε στο πρόγραμμα της Actionaid "Πορεία με στόχο" στα πλαίσια της Μαθητικής Εβδομάδας Δράσης στις 8-12 Απριλίου 2019, υλοποιώντας τις δράσεις:

1. Ενημέρωση των μαθητών της Β' Τάξης για το στόχο 11 της Ατζέντας 2030 Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες. Είναι εμπνευσμένη από το Walk the Global Walk, στο πλαίσιο του οποίου την άνοιξη του 2019 νέοι σε 11 χώρες σε όλη την Ευρώπη μαζεύουν χιλιόμετρα για το στόχο 11.

2. Διανομή φυλλαδίου με το οποίο ζητήθηκε από τους μαθητές να ερευνήσουν την γειτονιά, πόλη/ κοινότητά τους, να εντοπίσουν προβλήματα και να προτείνουν λύσεις. Στη συνέχεια, να φτιάξουν ένα μήνυμα.

3. Πορεία - διάνυση μιας απόστασης με τα πόδια, στις 12 Απριλίου 2019, ώστε να συγκεντρωθούν χιλιόμετρα για μια βιώσιμη πόλη/ κοινότητα. Διανύθηκαν 2,5 περίπου χιλιόμετρα στην πόλη του Ωραιοκάστρου.

 

 

 7 Απριλίου 2019

7ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Βουνού "Αυτισμός Ελπίδα"

Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και στα πλαίσια των δράσεων εθελοντισμού το σχολείο μας συμμετείχε στον 7ο Φιλανθρωπικό Αγώνα Βουνού "Αυτισμός Ελπίδα" που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φίλων Αυτιστικού Ατόμου "ΕΛΠΙΔΑ".

 

 

 5 Απριλίου 2019

Συμμετοχή στη δράση Lets do it GREECE

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 και στα πλαίσια των δράσεων εθελοντισμού το σχολείο μας συμμετείχε στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας για το περιβάλλον Lets do it GREECE - ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Δήμου Ωραιοκάστρου συμμετείχαν σε δράσεις, όπως ο καθαρισμός του αύλειου χώρου, του παρακείμενου αλσυλίου και των παρυφών του περιαστικού δάσους που εκτείνεται στα όρια του σχολείου. Επίσης, συμμετείχαν στην περιποίηση του κήπου και στη δημιουργία Graphity σε εξωτερικούς τοίχους, με τη βοήθεια ειδικών.

 

 

 

 12 Μαρτίου 2019

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα: "Ανάπτυξη, υλοποίηση από το Υπουργείο Υγείας δράσεων και παρεμβάσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του μαθητικού πληθυσμού στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας σε Εθνικό Επίπεδο", πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών της Γ' Τάξης.

 12 - 20 Δεκεμβρίου 2018

Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζάρι

Στα πλαίσια των δράσεων εθελοντισμού του σχολείου μας για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, και με την υποστήριξη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, διοργανώθηκε Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζάρι με αντικείμενα που συγκεντρώθηκαν από τους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς.

Τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικού σκοπούς με σκοπό την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των αναδοχών της Actionaid.

 

Η αφίσα μας