ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

 03 Μαρτίου 2020

 "Μονή Λαζαριστών"

Στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών,  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του τμήματος Β3 και των μαθητών της Γ' Τάξης που παρακολουθούν το πρόγραμμα "Μαθαίνω να αγαπώ. Μαθαίνω να συγχωρώ." στην Μονή Λαζαριστών για την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης "Παραμύθι για δυο". Το έργο πραγματεύεται τις σχέσεις δυο εφήβων που αντιμετωπίζουν οικογενειακά προβλήματα. Την επίσκεψη οργάνωσε η κ. Κορνηλία Ιωαννίδου, Θεολόγος.

 11 Φεβρουαρίου 2020

 "NOESIS"

Στα πλαίσια των μαθημάτων της Πληροφορικής, Τεχνολογίας και Μαθηματικών,  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των τμημάτων Α1 και Β1 του σχολείου μας στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS.

Το Τμήμα Α1 παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Περί Ανέμων και Υδάτων". Πρόκειται για ένα εξ' ολοκλήρου διαδραστικό μάθημα, όπου τα παιδιά κατανόησαν τις απεικονίσεις ενός μετεωρολογικού χάρτη, τον σχηματισμό μιας καταιγίδας και ενός ανεμοστρόβιλου, την δημιουργία ενός κεραυνού, κ.τ.λ..  

Το Τμήμα Β1 παρακολούθησε εισηγήσεις στην Ημερίδα για το Ασφαλές Διαδίκτυο.

 17 Ιανουαρίου 2020

 "Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης"

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Μουσικής, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, οι μαθητές της Α' Τάξης του Γυμνασίου μας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε πλήρη σύνθεση, να παρουσιάζει την συμφωνική σουίτα του Gustav Holst "Οι Πλανήτες". Κατά την διάρκεια της συναυλίας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα πλήθος ορχηστικών ηχοχρωμάτων αλλά και να πάρουν γνώσεις για το ηλιακό μας σύστημα μέσα από το βίντεο που συνόδευε την μουσική, το οποίο ήταν μια παραγωγή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές. Διευθυντής ορχήστρας ήταν ο κ. Δημοσθένης Φωτιάδης. Η δράση διοργανώθηκε από τον κ. Χρήστο Ξανθό.

 13 Δεκεμβρίου 2019

 "Καλαμπάκα - Τρίκαλα"

Στα πλαίσια των μαθημάτων των Θρησκευτικών της Γεωγραφίας και της Ιστορίας οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας Καλαμπάκας, για να έρθουν διαδραστικά σε επαφή με την Παλιά Σχολική αίθουσα,  την αίθουσα Μετεώρων και την άιθουσα Αισώπου, το Μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα και το Χριστουγεννιάτικο Χωριό "Μύλος των Ξωτικών" στα Τρίκαλα.

 

 10 Δεκεμβρίου 2019

 "Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας - Προβλήτα Α' του ΟΛΘ"

Στα πλαίσια των μαθημάτων της Γεωγραφίας και των Καλλιτεχνικών, η Β' Γυμνασίου επισκέφθηκε την έκθεση "Τα ορυκτά και ο άνθρωπος" και "Τα ορυκτά και η τέχνη".  Οι μαθητές/ -τριες παρακολούθησαν video και ενημερώθηκαν για την ιστορία των ορυκτών από την αρχαιότητα έως σήμερα και πως αυτά συνδέονται με την σύγχρονη τεχνολογία αλλά και την εξέλιξη της επιστήμης. Την επίσκεψη οργάνωσε η κ. Ευγενία Μπάτζιου, Γεωλόγος.

 27 Νοεμβρίου 2019

 "Ταξίδι στον κόσμο της κινηματογραφικής μουσικής"

Στα πλαίσια του μαθήματος της Μουσικής τα Β1, Β2 και Β4 τμήματα της Β' Γυμνασίου είχαν μια μοναδική εμπειρία, αφού γνώρισαν την μαγεία του κινηματογράφου, μέσα από τα μάτια ενός επαγγελματία συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής, του Κώστα Χρηστίδη, ο οποίος εργάζεται για χρόνια στα κινηματογραφικά στούντιο της Ελλάδας αλλά και του Χόλυγουντ. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στa Village Cinemas στο Mediterranean Cosmos

Αρχικά οι μαθητές γνωρίσανε αναλυτικά την ιστορική εξέλιξη του κινηματογράφου και της μουσικής του. Στην συνέχεια, ο συνθέτης ταξίδεψε τους μαθητές σε όλες τις φάσεις της δημιουργίας ενός κινηματογραφικού σάουντρακ, από την σύλληψη της αρχικής ιδέας μέχρι τηντελική μίξη στους φυσικούς της χώρους και συνθήκες. Την επίσκεψη οργάνωσε ο κ. Χρήστος Ξανθός, Μουσικός.

 

 23 Οκτωβρίου 2019

NOESIS

Στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του τμήματος Β3 της Β' Τάξης του σχολείου μας στο NOESIS  για την παρακολούθηση του προγράμματος Tinkering. Στον χώρο της βιβλιοθήκης, στο εργαστήριο Tinkering τα παιδιά επιστρατεύουν την φαντασία και την δημιουργικότητά τους και δουλεύουν παρέα για έναν κοινό σκοπό, εξερευνώντας υλικά, εργαλεία και μεθόδους και αναπτύσσοντας δεξιότητες που δημιουργούν πραγματικές συνδέσεις με την επιστήμη, την τεχνολογία και την μηχανική. Την επίσκεψη οργάνωσε η κ. Αλεξάνδρα Δουμανίδου, Φυσικός.

Ένα βίντεο από την επίσκεψη.

 

 18 Οκτωβρίου 2019

Μακεδονικό Μουσείο - Πολεμικό Μουσείο

Στο πλαίσιο του εορτασμού του Μακεδονικού Αγώνα  την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών της Α' και Γ' Τάξης του σχολείου μας στο Μακεδονικό Μουσείο για την παρακολούθηση προγράμματος σχετικό με τον Μακεδονικό Αγώνα για να προσεγγίσουν οι μαθητές τον χώρο και την έννοια του μουσείου, να μάθουν να παρατηρούν τα αντικείμενα και τα έγγραφα και να αντλούν πληροφορίες από αυτά, να προχωρούν στην εμπειρία και την αξιολόγηση των πληροφοριών για την καθημερινή ζωή στον χώρο της Μακεδονίας την εποχή του Μακεδονικού Αγώνα.

Την ίδια ημέρα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' Τάξης επισκέφθηκαν το Πολεμικό Μουσείο για την παρακολούθηση ξενάγησης και προγράμματος σχετικά με τον Μακεδονικό Αγώνα.