ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

 23 Δεκεμβρίου 2019

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Σχολείου, η οποία περιελάμβανε:

  • Θεατρικό δρώμενο με τίτλο "Τα Χριστούγεννα αλλιώς" σε σενάριο και σκηνοθεσία της κ. Περσεφόνης Λιάπη. Μέσα από το έργο με την εκπληκτική απόδοση των "ηθοποιών" τονίστηκε το πραγματικό νόημα της Γέννησης του Θεανθρώπου και η επίδραση αυτού του γεγονότος στον καθένα ξεχωριστά και στην ανθρωπότητα γενικότερα! Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία να δούμε τα Χριστούγεννα... αλλιώς!
  • Η Χορωδία και η Ορχήστρα του σχολείου μας και κάτω από την μπαγκέτα του κ. Χρήστου Ξανθού παρουσίασε ένα μουσικό αφιέρωμα στην γιορτή. Την μουσική παράσταση επένδυσε η ανάγνωση του διηγήματος του Ανδρέα Καρκαβίτσα "Θείον Όραμα" από την κ. Λιάπη. 
 
 

 

 18 Δεκεμβρίου 2019

Επίσκεψη της χορωδίας και της ορχήστρας στην ΕΛΠΙΔΑ

Πιστοί στην παράδοση που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια, την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, η χορωδία και η ορχήστρα του σχολείου μας, με υπεύθυνο τον κ. Χρήστο Ξανθό, επισκέφθηκε και πάλι την Μονάδα Αυτιστικού Ατόμου "Ελπίδα" και παρουσίασε ένα πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικες μελωδίες στα παιδιά και στους εργαζόμενους. Στην συνέχεια, έγινε ενημέρωση από τον επιστημονικό συνεργάτη της μονάδας για τον αυτισμό και τις δυσκολίες της ζωής των αυτιστικών ατόμων και των οικογενειών τους. Η δράση αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των μαθητών μας σε θέματα αναπηρίας, φιλανθρωπίας και κοινωνικής αλληλεγγύης.