ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019 - 2020

9 Νοεμβρίου 2019

«Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Θαλής»

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, οι παρακάτω μαθητές της Α' , Β' και Γ' Τάξης, συμμετείχαν στον 80ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό "Ο Θαλής".

Α' Τάξη: Κοκκινίδης Ηλίας, Ιακωβίδης Νικόλαος, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Χριστοφορίδης Σάββας, Θεοχαρόπουλος Αθανάσιος, Νέτα Βασιλία, Β' Τάξη: Αλεξίδου Δανάη, Καραΐσκου Ανδρονίκη, Παπαδόπουλος Μάρκος, Μεντεσίδης Ιωάννης, Βέλτσιος Γεώργιος, Μάνος Πασχάλης, Συρλαντζή Ελένη, Ψάρρα Βασιλική, Καμίδης Ευάγγελος, Ανθόπουλος Ευστράτιος, Γαραντώλης Νικόλαος, Αψηλίδης Αλέξανδρος, Κεβεζιτίδου Λουκία, Καρτάλης Παντελής, Τσακίδης Εμμανουήλ, Χατζηβασιλείου Βασίλειος, Τσάρας Νικόλαος, Γ' Τάξη: Κοντολέων Κωνσταντίνα, Καϊσίδου Ζηνοβία, Μιχαλόπουλος Μάριος, Αβραμίδου Θεοδοσία.

Από τους παραπάνω μαθητές η Ψάρρα Βασιλική προκρίθηκε στην επόμενη φάση, "Ευκλείδης".

 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018 - 2019

15 & 16 Δεκεμβρίου 2018

«Διαγωνισμός Μαθηματικού Λογισμού»

Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, οι παρακάτω μαθητές της Γ' Τάξης, συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Μαθηματικού Λογισμού που πραγματοποιήθηκε στο Κολέγιο Ανατόλια.

Ομάδα 1: Σπανουδάκης Σταύρος, Γκέρτσης Κωνσταντίνος, Ηλιόπουλος Δημοσθένης.

Ομάδα 2: Μπαρουτούδη Αστερία, Κουβράκη Αγγελική, Βουιτόβιτς Δανάη.

Ομάδα 3: Παγανού Ουρανία, Λάμπρου Κωνσταντίνος, Χαραβιτσίδου Αργυρώ.

Η Ομάδα 1, πήρε την 3η Θέση.

10 Νοεμβρίου 2018

«Θαλής»

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, οι παρακάτω μαθητές της Γ' Τάξης, συμμετείχαν στο Διαγωνισμό "Θαλής":

Παγανού Ουρανία, Καραφώτη Μαρία Ελένη, Βουιτόβιτς Δανάη, Χαραβιτσίδου Αργυρώ και Κοτανίδης Αλέξανδρος.

Η μαθήτρια Παγανού Ουρανία προκρίθηκε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού "Ευκλείδης".

 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017 - 2018

20 Ιανουαρίου 2018

«Ευκλείδης»

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, οι μαθητές της Β' Γυμνασίου, Γκέρτσης Κωνσταντίνος, Ηλιόπουλος Δημοσθένης, Παγανού Ουρανία, Σπανουδάκης Σταύρος και της Γ' Γυμνασίου, Βουσβουκής Μιχαήλ, Ιγνατιάδης Χρήστος και Παπαϊωάννου Διονύσιος Εμμανουήλ, ως επιλεγόμενοι από το διαγωνισμό "Θαλής" - Α' Φάση, συμμετείχαν στο διαγωνισμό "Ευκλείδης" - Β' Φάση.

11 Νοεμβρίου 2017

«78ος Παναλλήνιος Διαγωνισμός -Ο Θαλής»

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, πραγματποιήθηκε ο 78ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός "Ο Θαλής", που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές: Α' Τάξη: Αβραμίδου Θεοδοσία, Γκουντής Αντώνιος, Γκουντή Αικατερίνη, Κυριακού Αικατερίνη, Β' Τάξη: Παγανού Ουρανία, Σπανουδάκης Σταύρος, Ηλιόπουλος Δημοσθένης, Γκέρτσης Κωνσταντίνος, Χαραβιτσίδου Αργυρώ, Λάμπρου Κωνσταντίνος, Ψάρρα Γεωργία, Κουβράκη Αγγελική, Γ' Τάξη: Αντωνιάδης Ελευθέριος, Ιγνατιάδης Χρήστος, Βουσβουκής Μιχαήλ, Παπαϊωάννου Διονύσιος Εμμανουήλ, Κοσμίδου Ίρις Δέσποινα, Κεφαλαδέλης Αθανάσιος, Καϊσίδου Αντιγόνη, Δρόσος Θωμάς.

Τους μαθητές/-τριες προετοίμασαν με μαθήματα εκτός του ημερήσιου ωραρίου, οι μαθηματικοί του σχολείου, κ. Αθανάσιος Βότσης και κ. Παναγιώτης Παγανός.

 ·     ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016 - 2017

28 & 29 Ιανουαρίου 2017

«6ος Διαγωνισμός Μαθηματικής & Λογικής Σκέψης»

Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, πραγματποιήθηκε στο Ανατόλια College ο 6ος Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης.

Το σχολείο μας συμμετείχε με τις παρακάτω τρεις (03) ομάδες μαθητών της Β' Γυμνασίου:

1η ομάδα: Κοτσίδου Μάρθα, Πατακίδου Ελισάβετ, Βουσβουκής Μιχάλης.

2η ομάδα: Παπαϊωάννου Διονύσιος, Ιγνατιάδης Χρήστος, Μαλέγγου Χριστίνα.

3η ομάδα: Κοσμίδου Ίρις, Μαυροδή Χρυσούλα, Κλεμπτετσάνη Σοφία.

Η προετοιμασία των μαθητριών/ μαθητών για τη συμμετοχή στο Διαγωνισμό έγινε από τον μαθηματικό τους κ. Παναγιώτη Παγανό.

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 διεξήχθη από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία ο 77ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός "Ευκλείδης".

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τους:

1) Ιγνατιάδη Χρήστο (Β' Γυμνασίου)

2) Παγανού Ανθή (Γ' Γυμνασίου),

οι οποίοι διακρίθηκαν στην Α' Φάση (Διαγωνισμός "Θαλής", Νοέμβριος 2016).

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015 - 2016

30 Ιανουαρίου 2016

«5ος Διαγωνισμός Μαθηματικής & Λογικής Σκέψης»

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Κολλέγιο Ανατόλια ο 5ος Διαγωνισμός Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης (διαγωνισμός μαθηματικών και λογικών γρίφων). Το σχολείο μας συμμετείχε με τρεις ομάδες και εμψυχωτή τον κ. Παναγιώτη Παγανό, Μαθηματικό:

1η Ομάδα: Ζώτος Ιωάννης, Νάστας Θεόφιλος, Παγανού Ανθή (Β' Τάξη).

2η Ομάδα: Καϊσίδου Αντιγόνη, Κεσίδου Ευγενία, Κατσιαγώνη Αικατερίνη (Γ' Τάξη).

3η Ομάδα: Κόκουλα Ειρήνη, Αλεξίδης Πασχάλης, Κωτσιόπουλος Ιωάννης (Γ' Τάξη).

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 78 ομάδες μαθητών Γυμνασίων από πολλές πόλεις και ανάμεσά τους ομάδες από Ιδιωτικά Σχολεία και Πειραματικά Γυμνάσια. Οι ομάδες του σχολείου μας είχαν μια πολύ καλή παρουσία στο διαγωνισμό, ξεπερνώντας σε βαθμούς πολλές από τις ομάδες που διαγωνίσθηκαν.

Η 3η ομάδα (Κόκουλα, Αλεξίδης, Κωτσιόπουλος) συγκέντρωσε 32 βαθμούς και πήρε τη 13η θέση, ενώ στην επόμενη φάση προκρίθηκαν 12 ομάδες.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 - 2015

7 & 8 Φεβρουαρίου 2015

«Διαγωνισμός Μαθηματικής & Λογικής Σκέψης»

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Κολλέγιο Ανατόλια η προκριματική φάση του Διαγωνισμού Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης. Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα βασίζεται στην αντίληψη και την ορθολογική σκέψη με στόχο την επίλυση μαθηματικών και λογικών γρίφων. Η επίλυση γρίφων θεωρείται διεθνώς μια ουσιαστική και συναρπαστική διαδικασία μάθησης, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τα μαθηματικά και την καλλιέργεια δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων.

Ο διαγωνισμός είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και τελεί υπό την αιγίδα του Μαθητικού Συνεδρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Κολλεγίου Ανατόλια (ACSTAC), που είναι πιστοποιημένο από το CERN.

Στο διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή περισσότερες από 140 ομάδες μαθητών/-τριών Γυμνασίων και Λυκείων από πολλούς νομούς της χώρας.

Το 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου με συντονιστή καθηγητή τον κ. Παναγιώτη Παγανό, μαθηματικό του σχολείου, εκπροσωπήθηκε στον παραπάνω διαγωνισμό με δυο ομάδες που τις αποτελούσαν οι παρακάτω μαθητές -τριες.

1η ΟΜΑΔΑ (Γ' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

1. ΤΑΤΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

2. ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

3. ΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

2η ΟΜΑΔΑ (Α' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

1. ΖΩΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

2. ΝΑΣΤΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

3. ΠΑΓΑΝΟΥ ΑΝΘΗ

Η 2η ομάδα των μαθητών της Α' Γυμνασίου, κατέλαβε την 26η θέση ανάμεσα στα διαγωνιζόμενα Γυμνάσια, παρόλο που είχε να αντιμετωπίσει ομάδες μαθητών μεγαλύτερων τάξεων.

Η 1η ομάδα των μαθητών της Γ' Γυμνασίου, κατατάχθηκε στις πρώτες 12 ομάδες των διαγωνιζόμενων Γυμνασίων και προκρίθηκε στη φάση των ημιτελικών.

Η ημιτελική και τελική φάση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε το πρωί και το απόγευμα της Κυριακής 8 Φεβρουαρίου στο NOESIS όπου η ομάδα του 1ου Γυμνασίου κατέλαβε τελικά την 6η θέση.

1 Νοεμβρίου 2014

«Διαγωνισμός Θαλής της Ε.Μ.Ε.»

Στην Α' Φάση του διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας Θαλής συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές: Γ' Τάξη: Τάτλη Δήμητρα, Τσαρούχας Παναγιώτης, Συμεωνίδου Άννα, Χονδρογιώργης Βασίλειος, Πατεράκης Εμμανουήλ, Νάστας Σωτήριος, Μπαλαμπανίδης Αλέξιος και Σχάϊλενμπουρχ Γεώργιος. Β΄ Τάξη: Κωτσιόπουλος Πολυχρόνης, Κωτσιόπουλος Ιωάννης, Αλεξίδης Πασχάλης, Αβλαστημίδου Αριάδνη και Ζώτο Χαράλομπος.

17 Ιανουαρίου 2015

«Διαγωνισμός Ευκλείδης της Ε.Μ.Ε.»

Στη Β' Φάση του διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας Ευκλείδης συμμετείχαν οι παρακάτω μαθητές: Γ' Τάξη: Τάτλη Δήμητρα και Τσαρούχας Παναγιώτης.

28 Φεβρουαρίου 2015

«Διαγωνισμός Αρχιμήδης της Ε.Μ.Ε.»

Στην Γ' Φάση του διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας Αρχιμήδης συμμετείχε η μαθήτρια της Γ' Τάξης: Τάτλη Δήμητρα.

11 Οκτωβρίου 2015

«Βράβευση από την Ε.Μ.Ε. μαθητών που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς Μαθηματικών Θαλής & Ευκλείδης»

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στο Αμφιθέατρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. πραγματοποιήθηκε βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς Μαθηματικών Θαλής & Ευκλείδης. Η μαθήτρια Τάτλη Αθανασία του Νικολάου βραβεύτηκε με το 2ο βραβείο

 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013 - 2014

19 Οκτωβρίου 2013 Α' Φάση

& 18 Ιανουαρίου 2014 Β' Φάση

«Ελληνική Μαθηματική Εταιρία»

Συμμετοχή στον 74ο Μαθητικό Διαγωνισμό της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (Ε.Μ.Ε.).

Στόχοι:

? Η προαγωγή του ενδιαφέροντος των μαθητών για το μάθημα των Μαθηματικών.

? Η ανάπτυξη του ευγενούς συναγωνισμού ?άμιλλας μεταξύ των μαθητών.

? Η αξιολόγηση των δυνατοτήτων των μαθητών στα Μαθηματικά μέσα από τη συμμετοχή τους στο Διαγωνισμό.

Η Α? Φάση του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2013   Συμμετέχοντες:  

? Β' τάξη: Καραγιάννη Φοίβη, Κωνσταντίνου Παναγιώτης, Κώστα Παρασκευή, Λαμπριανίδου Μαρία, Μανδάλη Μαρία, Μανουσαρίδης Παναγιώτης, Μπαλαμπανίδης Αλέξανδρος, Νάστας Σωτήριος, Νικολαΐδου Χρυσούλα, Ντελόπουλος Κυριάκος, Παναγιωτίδου Μαρία, Πατεράκης Εμμανουήλ, Σακελλαρίου Αθανάσιος, Σέττα Γλαύκη, Σκεύας Αθανάσιος, Συμεωνίδου Άννα, Τάτλη Δήμητρα, Χονδρογιώργης Βασίλειος, Σαχταρίδου Ειρήνη, Βενιός Ιωάννης-Κων/νος.

?  Γ' τάξη: Γκουραμάνης Αναστάσιος, Δημόθυρα Σοφία, Βοηθόπουλος Κων/νος, Τζαμπαζλής Κων/νος, Σαπάκου Βασιλική, Τανούσι Μανιόλα, Τσαλπαράς Χρήστος, Τοπουζλή Βάγια.

 

  Η Β? Φάση του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2014.

Συμμετέχοντες:

Β' τάξη: Τάτλη Δήμητρα, Πατεράκης Εμμανουήλ.

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012 - 2013

Συμμετοχή στο διαγωνισμό Καγουρό (http://www.kangaroo.gr/) που διεξήχθη το Σάββατο 23 Μαρτίου 2013. Ο διεθνής μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 52 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στο διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007. Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. Υπεύθυνος καθηγητής για την προετοιμασία και εμψύχωση των μαθητών ήταν ο κ. Παναγιώτης Παγανός, ΠΕ03, Μαθηματικός.