ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

21-23 Νοεμβρίου 2014

«Συμμετοχή στο 13ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Θεσσαλονίκης»

 ? Δραστηριότητες σχετικά με τη συμμετοχή στο 13ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών Θεσσαλονίκης. Το Συνέδριο διεξήχθηκε από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2014, στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή. Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από δέκα (10) μαθητές της Γ' Τάξης, και συγκεκριμένα τους: Γεωργαντζέλη Άννα, Γ1, Κώστα Παρασκευή, Γ2, Παναγιωτίδου Μαρία, Νάστας Σωτήριος, Νικολαΐδου Χρυσούλα, Γ3, Τσαρούχας Παναγιώτης, Τάτλη Δήμητρα, Συμεωνίδου Άννα, Χονδρογιώργης Βασίλειος, Τριανταφυλλίδου Στυλιανή, Γ4 . Οργανωτές της δραστηριότητας ήταν ο διευθυντής του σχολείου κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης, με τη συμμετοχή του κ. Χριστόδουλου Χονδρογιώργη, φοιτητή στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε η εκπαιδευτικός κ. Άννα Μιχαηλίδου, Πληροφορικός.

? Το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών της Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Model United Nations) είναι ένα τριήμερο μαθητικό συνέδριο-προσομοίωση των εργασιών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Συγκεκριμένα προσομοιώνονται οι εργασίες επιτροπών της Γενικής Συνέλευσης, του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

? Το ΜΗΕ είναι ένας θεσμός ευρέως διαδεδομένος στο εξωτερικό, πρακτικά από την εποχή της ίδρυσης του ΟΗΕ, καθώς τα εκπαιδευτικά αλλά και τα γενικότερα μαθησιακά οφέλη που μπορούν οι νέοι να αποκομίσουν από αυτά είχαν από νωρίς αναγνωριστεί. Στις μέρες μας, αρκετά σχολεία από την Ελλάδα λαμβάνουν μέρος σε ΜΗΕ τα οποία διοργανώνονται στην Ελλάδα και σε διάφορες χώρες του εξωτερικού.

 

Φωτογραφίες από το συνέδριο:

 

13-15 Φεβρουαρίου 2015

«10η Σύνοδος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών των Εφήβων -MUN»

Το 1ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου συμμετείχε στη 10η Σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών των Εφήβων - MUN- που πραγματοποιήθηκε στο Κολλέγιο Ανατόλια. Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από εννέα (09) μαθητές της Γ' Τάξης, και συγκεκριμένα τους: Κώστα Παρασκευή, Γ2, Παναγιωτίδου Μαρία, Νάστας Σωτήριος, Νικολαΐδου Χρυσούλα, Σέττα Γλαύκη, Σκεύας Αθανάσιος, Γ3,  Σκουλούδη Μαριάννα, Χονδρογιώργης Βασίλειος, Συμεωνίδου Άννα, Γ4. Οργανωτές της δραστηριότητας ήταν ο διευθυντής του σχολείου κ. Γεώργιος Αρβανιτίδης, με τη συμμετοχή του κ. Χριστόδουλου Χονδρογιώργη, φοιτητή στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Φωτογραφίες από το συνέδριο:

Παρακολουθήστε ένα βίντεο.